Zaštita okoliša

Zaštita okoliša naš je prioritet. Naši moderni pogoni garantiraju minimalni uticaj na okoliš gdje su svi pokazatelji znatno ispod zakonski dozvoljenih granica. Cilj nam je postići ravnomjeran i održiv razvoj koji je u skladu sa evropskim normama. Implementiramo visoke standarde zaštite okoliša instaliranjem vrhunske tehnologije. Danas emisije prašine ne prelaze stroge evropske limite. Od decembra 2003. godina Tvornica cementa Kakanj posjeduje i ISO certifikat 14001 za upravljanje zaštitom okoliša, što je dokaz da smo na pravom putu po pitanju izgradnje, razvoja i daljnjeg unapređenja sistema zaštite okoliša.

Prirodni resursi su osnova našeg poslovanja. Naši primarni ciljevi zaštite životne sredine su zaštita klime, očuvanje resursa, smanjenje emisija i najmanji mogući uticaj na životnu sredinu u našem kamenolomu i proizvodnim pogonima.

Odlučni smo da naš rad uskladimo sa svim relevantnim zakonima o okolišu kako na lokalnom, tako i na kantonalnom, federalnom i državnom nivou. Nastojimo da stalno poboljšavamo odnos prema okolišu kroz različite inicijative, kontrole, materijale ili resurse i obuku naših zaposlenika. 

Politika zaštite okoliša