Heidelberg Materials u BiH

Heidelberg Materials prisutan je u Bosni i Hercegovini od 2000. godine kada je otkupio većinski udio u kompaniji Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj (tadašnja Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj) i ušao na tržište transportnih betona kupovinom Trasnport Beton Grupe - TBG BH).

Sve naše poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini vodi kompanija Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj (HM cement BiH) koja je ujedno i lider u proizvodnji visokokvalitetnih tipova cementa u BiH i regiji.

Proizvodnju i plasman različitih vrsta transportnog betona obavlja kompanija Heidelberg Materials Beton BiH d.o.o. Kakanj koja je u stopostotnom vlasništvu društva Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj.

Heidelberg Materials Cement BiH proširio je svoje poslovanje i na područje susjedne Hrvatske, gdje je od 2010. godine vlasnik kompanija Heidelberg Materials Beton Hrvatska d.o.o Zagreb i Heidelberg Materials Cement Hrvatska d.o.o. Zagreb te i na ovaj način plasira visokokvalitetni kakanjski cement i beton vrhunske kvalitete na tržište Hrvatske. 

Tvornica cementa Kakanj - film

Tvornica cementa Kakanj - promotivni video