Naš dugoročni uspjeh zavisi od primjene održivog poslovanja kao i od dobrih odnosa sa našim susjedima, poslovnim partnerima i zaposlenima.

Stalno radimo na smanjenju uticaja naših aktivnosti na okoliš. Pored toga, konstantno nastojimo donositi poslovne odluke koje ne služe samo našim interesima nego i interesima društva

Zaštita okoliša
Zajednica

Održivi razvoj - novosti

 • Učimo i pitamo

  Šta su alternativna goriva? Kako ih koristi Tvornica cementa Kakanj? Koje vrste? To su samo neka od pitanja koja su u novembru 2022.godine učenici kakanjske gimnazije postavili našem kolegi Almiru Bajtareviću u intervjuu koji je snimila i emitovala televizija NTV IC Kakanj.
 • Mentori održivog razvoja

  Kao višestruki dobitnik Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u BiH, Tvornica cementa Kakanj ove godine ima još veću i zahtjevniju ulogu u provođenju Ciljeva održivog razvoja u BiH – ulogu mentora.
 • Deklaracija o održivom razvoju u BiH

  Tvornica cementa Kakanj među prvim je potpisnicima Deklaracije o održivom razvoju u BiH
 • Certifikat "Zelena tačka"

  Tvornica cementa Kakanj vlasnik je certifikata "Zelena tačka" kojim potvrđuje svoje opredjeljenje da dalje radi na svim aspektima ponovne upotrebe i reciklaže materijala. 

 • Tvornica cementa Kakanj ponovo Biznis lider održivog razvoja u BiH

  Od 23 kompanije koje su ušle u finale, za ukupnog pobjednika, odnosno Biznis lidera održivog razvoja u 2020. godini, je i ove godine proglašena kompanija Tvornica cementa Kakanj d.d, koja je dala najveći doprinos u promociji Ciljeva održivog razvoja u privatnom sektoru u BiH.