Profil kompanije

Heidelberg Materials Cement BiH od 1978. godine kontinuirano doprinosi napretku cjelokupnog društva u BiH i regiji. Svojim sivim zlatom omogućavamo da se povežemo mostovima, da putujemo tunelima i čvrstim cestama, da su nam škole, vrtići i kuće na sigurnim temeljima.

Tehnički standardi i kvalitet proizvoda njeguju se od postanka naše kompanije. Dolaskom strateškog partnera, njemačkog Heidelberg Materialsa stvoreni su uslovi za dalji intenzivan razvoj, kao i za podizanje standarda poslovanja na evropski nivo. Ti standardi se ne odnose samo na kvalitet i obim proizvodnje, nego i na kvalitet i sadržaj života radnika u tvornici i stanovništva u okruženju.

Naši proizvodi

Naši proizvodi su najvažniji za razvoj društva jer mi pravimo materijal koji se ugrađuje u temelje svega onoga što nam je važno i što želimo da bude stabilno, dugoročno i održivo. 

Kakanjski cement ugrađen je u stubove i temelje industrije i infrastrukture kao i u sportske i stambene objekte zemlje i regije. Njime su izgrađene i hidroelektrane Bočac, Salakovac, Mostar i Višegrad, te mnogobrojni objekti za XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine.

Zaštita okoliša

Zaštita okoliša je sastavni dio strateškog razvoja kompanije Heidelberg Materials Cement BiH. Svjesna specifičnosti svog položaja, kakanjska cementara primarnu pažnju posvećuje zaštiti životne sredine. Cilj nam je postići ravnomjeran i održiv razvoj koji je u skladu sa evropskim normama. kompanije Heidelberg Materials Cement BiH implementira visoke standarde zaštite okoliša instaliranjem vrhunske tehnologije. Danas emisije prašine ne prelaze 10 mg/m3, što je mnogo niže od evropskog limita koji iznosi 30 mg/m3. Od decembra 2003. godina kompanije Heidelberg Materials Cement BiH posjeduje i ISO certifikat 14001 za upravljanje zaštitom okoliša, što je dokaz da smo na pravom putu po pitanju izgradnje, razvoja i daljeg unapređenja sistema zaštite okoliša.

Kvaliteta

Kvaliteta

Heidelberg Materials Cement BiH svoju reputaciju gradi pomoću kvalitetnih proizvoda. Konkuretnost se može postići samo putem ekonomski i ekološki inovativnih proizvodnih tehnologija i visokih standarda kvaliteta za koje se zalažemo. Cilj svakog zaposlenog je da naše proizvode i usluge učini prepoznatljivim standardom svjetske kvalitete. Naš trud je krunisan u decembru 2003. godine kada nam je dodijeljen ISO certifikat 9001 za kvalitet.

Kupci

Radimo na izgradnji dugoročnih i pouzdanih odnosa sa kupcima, pružajući visokokvalitetne proizvode i usluge. Na taj način doprinosimo boljem kvalitetu rada i života.

Znamo da možemo biti uspješni samo ako su naši kupci uspješni. Zadovoljstvo naših kupaca je najveći uspjeh kompanije, a on se postiže primjenom svjetskih i lokalnih iskustava u proizvodnji i plasmanu cementa.

Kupci

Zaposleni

Zaposleni, njihove vještine i znanje, su jedno od najznačajnijih bogatstava firme. Heidelberg Materials Cement BiH podržava obrazovanje svog osoblja pružajući svojim radnicima brojne mogućnosti za profesionalni i lični razvoj. Naša kakanjska cementara doprinosi poboljšanju životnog standarda pružanjem mogućnosti zapošljavanja velikom broju ljudi iz okruženja. Heidelberg Materials Cement BiH je 2006. godine implementirala i OHSAS 18001, odnosno ISO 45001, međunarodni standard bezbjednosti i zaštite na radu

Lokalna zajednica

Mi smo partner lokalnoj zajednici. Osnova za dobre odnose je otvorena komunikacija, stoga vodimo transparentnu politiku informiranja. Vođeni principima dobrosusjedskih odnosa i željom za dobrim suživotom, redovno pomažemo mjesne zajednice u okruženju, općinu Kakanj, obrazovne i kulturne institucije, kao i lokalna udruženja i nevladine organizacije.

Proširenjem proizvodnog programa uključujemo veći broj privrednih subjekata sa područja lokalne zajednice u lanac uspješnog poslovanja. U modernizaciji cementare u proteklih nekoliko godina učestvovalo je mnogo domaćih i svjetskih firmi i proizvođača, a u svakoj prilici prednost dajemo lokalnim izvođačima i proizvođačima.

Lokalna zajednica