Razvoj zaposlenih

Uspjeh naše kompanije temelji se na znanju i vještinama naših zaposlenika. Zato je ulaganje u obrazovanje i profesionalni razvoj radnika jedna je od naših strateških odrednica. U skladu s tim kreiramo i provodimo različite obrazovne programe i treninge, a lični razvojni plan izrađuje se za radnike radi poticanja njihovog daljnjeg ličnog i profesionalnog razvoja unutar kompanije.

Godišnje naši zaposlenici ukupno provedu između pet i šest hiljada sati obuke. Kontinuirani treninzi i obuke koje prolaze zaposlenici Tvornice cementa Kakanj daju značajan doprinos unapređenju kompetencija i vještina radnika, što je ujedno i najbolji odgovor na kompleksne zahtjeve različitih procesa rada specifične industrijske grane u koju spada proizvodnja cementa. Rezultat napora uloženih u osposobljavanje i obrazovanje radnika u proteklim godinama jeste potpuna spremnost za popunu upražnjenih radnih mjesta tehnološki multidisciplinarno osposobljenim zaposlenicima. 

Naši programi prilagođeni su individualnoj karijeri zaposlenika i pružaju dragocjeno znanje i iskustvo. Tokom programa naši zaposlenici imaju priliku umrežiti se s kolegama u sličnim profesionalnim situacijama.
 

Mahira Softić

Rukovodilac odjela za kadrovske poslove

Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina