Sarajevo Tower

Polovinom 2017. godine počela je izgradnja stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, najmodernijeg stambenog objekta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a koji se gradi betonom našim cementom i našim betonom. Naime, riječ je o investiciji od 100 miliona konvertibilnih maraka koju bosanskohercegovački ANS Drive dijeli sa kuvajtskom kompanijom Smart Invest.

Zgrada će imati 26 spratova ili 30-ak etaža, a izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada, biće izmijenjen. Sarajevo Tower, koji je smješten u blizini Hitne pomoći, imat će površinu od 76.000 kvadratnih metara, sa 334 stambene jedinice i fleksibilnim sistemom koji odobrava prepakiranje jedinica u zavisnosti od potreba tržišta. Zgrada će imati 507 parking mjesta, 7.223 kvadratna metra poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji će se ugrađivati u objekat je, kako tvrde investitori, u skladu sa najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva. 

Naša firma TBG BH, na osnovu vrhunskih referenci za kvalitet betona i isporuku, glavni je snabdjevač betona na projektu izgradnje ovog modernog zdanja, a isporuku ide danonoćno. Ukupno je isporučeno više od 40.000 m3 betona.

 

Podaci o projektu

  • ANS Drive

    Contractor

  • Cement i beton

    Material

  • 2019

    Completion

Asim Mešić

Rukovodilac podružnice Sarajevo

Heidelberg Materials Beton BiH d.o.o. Kakanj Doglodi bb Ilidža
71210 Ilidža
Bosna i Hercegovina

Lokacija

Sarajevo Tower V94P+2G8
71000 Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.

Sarajevo Tower.