Naši superheroji i superheroine

U ponedeljak, 6. juna 2022. godine u Ambulanti Tvornice cementa Kakanj održana je još jedna uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji sa Crvenim križem Općine Kakanj i Transfuzijskim centrom JU KB Zenica. Akciji se odazvao veliki broj zaposlenica i zaposlenika Tvornice cementa Kakanj, od kojih su neki ipak dobijeni zbog zdravstvenih razloga. Većina zaposlenika koji su donirali krv su redovni davaoci krvi, dok je nekima ovo bilo prvi put da su se odvažili na ovaj najhumaniji čin.

Bez vode nema života, a iako krv nije voda – jednako je vrijedna. Kao što znamo, krv se ne može proizvesti na umjetan način. Jedini izvor tog lijeka je čovjek – darovalac krvi. Svi mi i naši bližnji, ako/kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo i isključivo o jednom – dobrovoljnim darovaocima krvi. Od kolike su važnosti darovaoci krvi za cjelokupno društvo, a posebno za uspješno funkcionisanje zdravstva,  pokazala je i Svjetska zdravstvena organizacija proglasivši darivatelje krvi herojima, pozivajući se na izreku:  „Ko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo!“

Darivaoci krvi su naši stvarni superheroji, a njihova supermoć je da nesebično dajući dio sebe, drugima spašavaju živote. 

Zahvaljujemo se svima koji su se pridružili ovoj akciji i što su nesebično darovali dio sebe da bi smanjili ljudsku patnju, pomogli bolesnima i spasili život. Također se zahvaljujemo i osoblju Crvenog križa i Transfuzijskog centra JU KB Zenica koji su organizirali da se kompletna akcija provede u našem tvorničkom krugu.
 

Emina Dedić

Stručnjak za komunikacije i CSR

Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina

Doniranje krvi 2022..

Doniranje krvi 2022..

Doniranje krvi 2022..

Doniranje krvi 2022..

Doniranje krvi 2022..

Doniranje krvi 2022..

Doniranje krvi 2022..