Donacija Domu zdravlja Kakanj

Tvornica cementa Kakanj (TCK) danas je Domu zdravlja Kakanj donirala sredstva za nabavku tri hladnjaka za čuvanje vakcina u procesu imunizacije protiv bolesti COVID-19. Zahvaljujući ovoj donaciji vrijednoj 12.000 KM Domu zdravlja Kakanj  (DZ Kakanj) značajno će biti olakšano odvijanje procesa imunizacije na cijelom području općine Kakanj. Simboličnoj predaji donacije, prisustvovala je kompletna Uprava TCK: generalni direktor Branimir Muidža, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja, Izudin Neimarlija, i izvršna direktorica za finansijske i ekonomske poslove, Zehra Obralija.

Donaciju je ispred Doma zdravlja Kakanj preuzeo direktor, dr Mirsad Tursum„ koji je ovom prilikom kazao: „Trenutno se u našem Domu zdravlja odvija intenzivan proces imunizacije gdje se ukazala potreba za adekvatnim rashladnim uređajima u kojima možemo čuvati vakcine kako ne bi nijedna doza propala. S obzirom da su nam troškovi značajno veći tokom pandemije, zatražili smo pomoć Tvornice cementa Kakanj za koju znamo da zaista ima senzibilitet za ovakve stvari. Odmah su nam izašli u susret, ponudili svoju pomoć, promptno djelovali i vrlo, vrlo brzo nam dodijelili ovu donaciju. Zahvaljujem se direktoru Muidži i Tvornici cementa Kakanj i nadam se da će se ova saradnja i dalje nastaviti u korist našeg građanstva i boljeg funkcioniranja ove lokalne zajednice“.  

Tvornica cementa Kakanj, koja uspješno posluje i u ovim teškim i nepredvidivim vremenima, nastavlja pružati veoma snažnu podršku svim aktivnostima i inicijativama lokalne zajednice u cilju unapređenja sveukupne kvalitete života na području općine Kakanj u kojoj radi i djeluje više od četiri decenije.

„Naša su nastojanja da se svim građanima Kaknja obezbijede što bolji uslovi za život i rad, posebno u segmentu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. Ovo je dio naših napora da pomognemo lokalnu zajednicu u zajedničkoj želji da što prije prevladamo pandemiju, da se što prije vratimo normalnom i uobičajenom načinu življenja. Medicina kaže da su vakcine najbolji put za to. Međutim, da bi se vakcinisanje uspješno obavilo potrebno je kupiti hladnjake i vakcinu skladištiti na adekvatan način. Mi smo se u koordinaciji sa Domom zdravlja i doktorom Tursumom odlučili za kupovinu tri takva hladnjaka, donacijom od 12 hiljada maraka,” kazao je Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku. 

Tvornica cementa Kakanj, istakao je Muidža, redovno već decenijama podržava sve infrastrukturne, obrazovne, zdravstvene, sportske i kulturne projekte na području općine Kakanj i tako će nastaviti i budućnosti. Podsjećanja radi, donacijama TCK Dom zdravlja je nabavio sanitetska vozila, hemodijalizne aparate, a posljednji put, prije nešto više od godinu dana Tvornica je učestvovala i u nabavci digitajzera za radiološku dijagnostiku. Direktori DZ Kakanj i TCK, Mirsad Tursum i Branimir Muidža, izrazili su zadovoljstvo činjenicom da će se donirani hladnjaci moći koristiti i poslije borbe sa korona virusom za čuvanje vakcina koje se koriste u redovnoj imunizaciji.
 

Emina Dedić

Stručnjak za komunikacije i CSR

Heidelberg Materials Cement BiH d.d. Kakanj Selima ef. Merdanovića 146
72240 Kakanj
Bosna i Hercegovina

Članovi Uprave TCK uručuju donaciju direktoru Doma zdravlja Kakanj.

Direktor Muidža i direktor Tursum.