Branimir Muidža

Branimir Muidža je generalni direktor društva Heidelberg Materials Cement BiH i generalni direktor Heidelberg Materials grupacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Također je član Upravnog odbora kompanija Heidelberg Materials Beton Hrvatska d.o.o. Zagreb i Heidelberg Materials Cement Hrvatska d.o.o. Zagreb, te prokurist kompanije Heidelberg Materials Beton BiH d.o.o. Kakanj.

Od 2000. godine radi za Heidelberg Materials na različitim rukovodećim funkcijama.

Prije nego što se priključio Heidelberg Materialsu, Muidža je tri godine radio kao broker i analitičar za hrvatske Flacius Vrijednosnice d.o.o. Također je vodio Financije i Računovodstvo d.o.o. u Hrvatskoj.

Diplomu ekonomista stekao je na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, Univerziteta u Rijeci, u Hrvatskoj. Muidža je od 1996. i ovlašteni posrednik za trgovanje vrijednosnim papirima u Hrvatskoj.

Muidža je uspješno završio različite programe menadžmenta u organizaciji Business School St. Gallen – London (Velika Britanija), Harvard – Boston (SAD), Management Center Europe – Bruxelles (Belgija) i Barcelona (Španjolska); kao i u okviru HeidelbergCement grupacije kao što su Senior Management Development Program u organizaciji INSEAD – Pariz (Francuska), DUKE Corporate Education – Frankfurt (Njemačka), CEE Management Development Program i HC Executive Development Program.

Predsjednik je Vijeća stranih investitora u BiH od 2011. godine, član je Upravnog odbora Udruženja za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa i predsjednik Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Pored toga, bio je vođa SAP projekta 2001. godine, tokom prve SAP implementacije u Bosni i Hercegovini.

Muidža je izabran za menadžera godine u Bosni i Hercegovini 2006., 2007., 2009., 2010. i 2011. godine, a 2012. za menadžera decenije za BiH i jugoistočnu Evropu. U novembru 2012. godine Internacionalna liga humanista dodijelila je Muidži Zlatnu povelju Internacionalni humanist desetljeća. 

Branimir Muidža, generalni direktor
Branimir Muidža, generalni direktor

Downloads