Međunarodni aerodrom Sarajevo

Krajem 2018. godine počeli su radovi na dogradnji Terminala B Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Dogradnja podrazumijeva proširenje i povećanje svih kapaciteta, kako prostornih, tako i tehnoloških za potrebe registracije putnika i prtljaga, carinske, sigurnosne, pasoške i sanitarne kontrole na dolasku i u odlasku, čekaonice za ukrcavanje putnika, hitne pomoći, sigurnosnog pregleda prtljaga, preuzimanja prtljaga, čekaone za doček putnika, ugostiteljskih sadržaja, Duty Free Shopa, kancelarijskih i komercijalnih prostora za potrebe aviokompanija i drugih agencija, prostora za vjerske potrebe i svih drugih pratećih službi. 

Projekt proširenja Terminala B predstavlja jedan od zahtjevnijih infrastrukturnih projekata i za Međunarodni aerodrom Sarajevo finansijski najznačajniji investicioni projekt u iznosu od 31.000.000 KM.

Građevinski radovi povjereni su našem dugogodišnjem partneru, kompaniji ANS Drive, a TBG BH isporučuje beton iz svojih pogona za proizvodnju gotovih betona u Sarajevu. Oko 14.000 m3 najboljeg betona u regiji TBG BH će ugraditi u ovaj zančajan infrastrukturni projekat.

Podaci o projektu

 • Međunarodni aerodrom Sarajevo

  Owner

 • ANS Drive

  Contractor

 • Cement i beton

  Material

 • 2020

  Completion

Asim Mešić

Rukovodilac podružnice Sarajevo

Heidelberg Materials Beton BiH d.o.o. Kakanj Doglodi bb Ilidža
71210 Ilidža
Bosna i Hercegovina

Lokacija

Međunarodni aerodrom Sarajevo Kurta Schorka 36
71000 Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Aerodrom Sarajevo.

Aerodrom Sarajevo.

Aerodrom Sarajevo.

TBG BH - Aerodrom Sarajevo.

TBG BH - Aerodrom Sarajevo.

TBG BH - Aerodrom Sarajevo.

Aerodrom Sarajevo - VIP Longue.